+31 (0) 562 44 20 56

Vragen? Bel ons!

+31 (0) 562 44 20 56

 

Whatsapp

+31 (0) 6 13 85 21 48

Activiteiten op Terschelling

 

Terschelling is het eiland met een prachtige natuur, 70 km aan fietspaden, een prachtig breed strand, gezellige dorpjes, musea en nog veel meer.

Wandelen en genieten van het strand op Terschelling

 

Wanneer je van wandelen houdt, ben je aan het goede adres op Terschelling.  Door bos en duin, over het strand naar het Drenkelingenhuisje, door de gezellige dorpjes van het eiland of een wandelroute naar de vele bunkers die Terschelling heeft. Het kan allemaal.

 

Wilt u wandelen met een thema? Dan kunt u terecht bij de VVV voor interessante wandelroutes.

Fietsen en musea

 

Per fiets is bij uitstek de ideale manier om het eiland te leren kennen.  De gevarieerde natuur en de verschillende landschappen maakt iedere fietstocht weer anders.  Terschelling heeft 70 km aan fietspaden. Of je nu naar de Noordsvaarder, de Boschplaat, of de cranberryvelden fiets, iedere route is mooi en anders op zijn eigen manier.

 

Wilt u fietsen met een thema? Ook dan kunt u bij de VVV terecht.

 

 

Musea

 

Kom meer over de historie van Terschelling te weten door een bezoekje aan ’t Behouden Huys, of over de natuur bij het Natuurhistorisch museum. Wil je weten wat er in de loop van de jaren aangespoeld is op Terschelling dan mag een bezoekje aan het Wrakkenmuseum niet ontbreken.

Ga mee op een stoere vissersboot en spot zeehonden

 

Altijd al zeehonden willen spotten en willen weten wat er zoal in de zee leeft? Dan is sleepnetvissen een leuke, leerzame excursie. Of wil je juist zeilend naar de zeehonden? Ook dat is mogelijk!

 

Kijk op de site van de VVV. Hierin staan alle excursies en activiteiten vermeld.

 

 

Boek via de VVV

Activiteiten voor kinderen

 

Terschelling is bij uitstek geschikt om met het gezin te ontspannen en/of actief bezig te zijn. Schelpen zoeken op het brede Noordzeestrand, zwemmen in de zee of het meertje Van Hee, beide zijn met prachtig weer toch de place to be.

Klimmen en klauteren

 

Klimmen en klauteren in het klimbos Klimdaris is ook een unieke beleving voor kinderen vanaf 4 jaar.  Er is zelfs een escaperoom sinds kort!

 

Allerkleinsten

 

Voor de allerkleinsten is de speelweide bij restaurant Zonneweelde in Hoorn fijn om te spelen. Ouders kunnen onder het genot van een kopje koffie ontspannen terwijl de kinderen zich kunnen uitleven op het speelveld.

Huifkartocht en paardrijden

 

Wilt u de mooie natuur van Terschelling goed leren kennen, dan is een  huifkartocht over de Noordsvaarder of naar de Boschplaat een echte aanrader.  Uw koetsier kan u van alles vertellen over de natuur.

 

U kunt natuurlijk ook zelf een paard huren en onder begeleiding een fantastische rit maken over het brede strand van Terschelling.  Voor de kinderen is het een unieke ervaring om met een wandelpony een route door het bos te maken.  Dit kan bij de prairie pony’s in Formerum.

Zwembad en horeca

 

Zwembad de Dôbe heeft een instructiebad van 8 x 18 meter waar je prima baantjes kan trekken. Vanuit het instructiebad kan je onder een bruggetje door naar het recreatiebad. Het zwembad heeft drie verschillende dieptes en een fantastische glijbaan om vanaf te glijden.  Er is ook een bubbelbad waar je heerlijk kan ontspannen.

 

Aan de kleintjes is ook gedacht; er is een apart baby- en peuterbad aanwezig waar zij kunnen spelen en spetteren. 

 

 

Horeca

In de centrale hal bevindt zich een kleine horeca waar je na het zwemmen terecht kan voor een hapje en een drankje. Vanuit de horeca heb je zicht op het zwembad. Ook in de zwemzaal bevindt zich een horecagedeelte met een klein horecaterras waar je tijdens het zwemmen even kan uitrusten en ontspannen.

Handige informatie

WEEKEND 24-25 MEI  vier persoons chalet (wegkant) € 300,00, incl.. bedlinnen, toeristenbelasting, administratiekosten

 

 

 

 

Bel, mail of app ons voor meer informatie